هیئت ترکیه ای برای ادامه مذاکره درباره افزایش صادرات و قیمت گاز این هفته به تهران سفر می کند.
معاون وزیر نفت در گفتگو با خبرنگارشانا درباره آخرین وضعیت مذاکره با ترکیه گفت: مذاکره با هیئت ترکیه کماکان ادامه دارد این هیئت قرار است این هفته به تهران سفر کند.
حمید رضا عراقی با اشاره به اینکه درخواست تخفیف گاز از سوی ترکها منطقی نیست، درباره میزان تخفیف با اشاره به اینکه قرارداد محرمانه است، سکوت کرد و افزود: طرف ترکیه ای نه حاضر است میزان افزایش واردات سالانه  ۵ میلیارد مکعب گاز از ایران که به آنها پیشنهاد شده را بپذیرد و نه قیمت کنونی گاز را پذیرا است.
مدیرعامل شرکت ملی گازایران با بیان اینکه در هر نوع قراردادی، هر کشور به دنبال حفظ منافع خود است، تصریح کرد: ایران به هیچ عنوان از منافع خود کوتاه نمی آید بارها عنوان شد که اگر ترکیه میزان واردات گاز خود از ایران را افزایش دهد ایران درباره قیمت گاز با آنها مذاکره می کند.
معاون وزیر نفت در امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت نیز پیش از این درباره مذاکره با ترکیه  به شاناگفت: دور اول مذاکره دو کشور به پایان رسیده و قرار است در ادامه موضوع های افزایش صادرات گاز ایران به ترکیه، قیمت گاز صادراتی و شکایت ترکیه از ایران به دیوان بین المللی داوری در قالب این بسته توسط دو کشور پیگیری شود.
علی ماجدی افزود: ایران و ترکیه مذاکرات را طبق یک برنامه زمانبندی ادامه می دهند.
به گزارش خبرنگار شانا، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه نیز پس از مذاکره با هیات ایرانی  در ترکیه گفت: علی‌رغم اینکه مذاکرات با هیأت همراه حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، به خوبی پیش رفت اما درباره قیمت گاز ایران مصالحه‌ای عینی حاصل نشد.
تانر ییلدیز گفت: مقامهای ترکیه نارضایتی خود را درباره قیمت کنونی واردات گاز به طرف‌های ایرانی اعلام کرده‌اند و درباره یک فرآیند حکمیت که ترکیه در صدد دستیابی به آن است با آنها گفتگو کردند.
ییلدیز در ادامه گفت: “ایرانی‌ها پیشنهاد چهار صفحه‌ای خود را ارائه کردند اما به آنها گفتیم که این پیشنهاد برای ترکیه کافی نیست. ”
به گزارش شانا، ایران و ترکیه در سال ۱۹۹۶ قرارداد ۲۵ ساله ای برای صادرات سالانه تا ۱۰ میلیارد متر مکعب گاز امضا کردند که بر اساس آن روزانه ۳۰ میلیون متر مکعب گاز به ترکیه ارسال می شود. این پروژه در فوریه سال ۲۰۰۲ آغاز به کار کرد. ایران سال ۲۰۱۳ با صدور حدود ۸ میلیارد متر مکعب، دومین تامین کننده گاز ترکیه بود، در حالیکه روسیه با صدور ۳۰ میلیارد متر مکعب در رده نخست قرار دارد. تقاضای گاز ترکیه سالانه ۴۰ میلیارد متر مکعب است.
با وجود اختلاف گازی ایران با ترکیه، این کشور یکی از مشتریان سنتی گاز ایران است و با بهره برداری از فازهای پارس جنوبی ایران گاز مازاد برای افزایش صادرات به ترکیه در اختیار دارد.

نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

افتخارات