به گزارش خبرنگار شانا، محسن خجسته مهر صبح امروز (سه شنبه ١٥ اسفند) در سومین جشنواره جایزه تعالی پتروشیمی اظهار کرد: از سال ١٣٨٤ تا کنون ٣٩ میلیون تن ظرفیت جدید در صنعت پتروشیمی ایجاد شده است و با تولید ٢٤٦ میلیون تن محصول ایران در زمره یکی از بزرگ ترین کشورهای تولید کننده محصولات پتروشیمی قرار دارد.

معاون وزیر نفت در امور برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری افزود: صنعت پتروشیمی ایران را از تک محصولی بودن در صنعت نفت نجات داده و تولید محصولات متنوع این صنعت در مجتمع های پتروشیمی سبب شده که از خام فروشی فاصله بگیریم.

خجسته مهر ادامه داد: گام های بلندی در خودکفایی صنعت پتروشیمی برداشته شده و رونق اقتصادی مطلوبی را با خود به همراه آورده است و سهم پتروشیمی در صادرات غیر نفتی روز به روز در حال افزایش است.

خجسته مهر با بیان این که ایران به علت دارا بودن مزیت بزرگ خوراک یکی از قدرت های بزرگ صنعت پتروشیمی است، گفت: کشورمان موقعیت جغرافیایی ممتازی دارد و ما می توانیم از این مزیت جغرافیایی به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: بازار داخلی یک بازار مطمئن است که به ثبات و قوام بازار پتروشیمی بسیار کمک کرده است.

خجسته مهر گفت: باید به زنجیره ارزش بیش از گذشته توجه کنیم و در صورتی که بتوانیم این زنجیره را تکمیل کنیم، می توانیم به بسیاری از برنامه های پیش بینی شده برای توسعه صنعت پتروشیمی دست یابیم.

معاون وزیر نفت افزود: رسیدن به این هدف نیازمند سرمایه گذاری و کسب دانش فنی روز است که خوشبختانه در صنعت پتروشیمی موفقیت های زیادی تا کنون در این زمینه به دست آمده است.

وی با بیان این که خصوصی سازی و اجرای اصل ٤٤ قانون اساسی در صنعت پتروشیمی نتایج پرباری را به همراه داشته است، گفت: وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی از تمام شرکت های بخش خصوصی حمایت کرده و آماده هر گونه همکاری با این واحدهاست.

خجسته مهر افزود: بحث آمایش سرزمین یکی از دستاوردهای مهم در صنعت پتروشیمی در سال های گذشته بوده است و باید گفت که نتایج بسیار مطلوبی را با خود به همراه آورده و امروز اقتصاد و جغرافیا مسیر توسعه صنعت پتروشیمی را هموار کرده است.

وی با بیان این که یکی از نمونه های بارز در بحث آمایش زمین، استفاده از مناطق جغرافیایی کشور است، گفت: تشکیل قطب پتروشیمی در چابهار که در سه فاز برنامه ریزی شده  با ٢٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری می تواند در بحث آمایش سرزمین تاثیرگذار باشد.

وی گفت: خوراک گاز فراوان با پیش بینی حدود ٢٠ میلیون مترمکعب در روز، خوراک اتان و نیز استفاده از میعانات گازی برای منطقه چابهار پیش بینی شده است.

خجسته مهر تصریح کرد: به شرکت هایی در چابهار مجوز تاسیس مجتمع پتروشیمی خواهیم داد که بتوانند زنجیره ارزش را تکمیل کنند.

وی ادامه داد: از ٥٧ میلیون تن ظرفیت نصب شده در صنعت پتروشیمی حدود ١٢ میلیون تن ظرفیت خالی داریم که فقط حدود ٣ میلیون تن از آن به علت کمبود خوراک است و باید شرکت ها با برنامه ریزی بتوانند ظرفیت های خالی موجود را تکمیل کنند.
معاون وزیر نفت افزود: تلاش وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی این است که قیمت خوراک تحویلی به واحدهای پتروشیمی عادلانه و مطلوب باشد و مجتمع ها بتوانند حداکثر استفاده را از ظرفیت تولیدی پیش بینی شده خود داشته باشند.

نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

افتخارات