همایش علمی پژوهشی ساختمانهای هوشمند به همت کانون بسیج مهندسان صنعت نفت جنوب در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برگزار شد.
به گزارش خبرنگار شانا در مناطق نفتخیز جنوب در این همایش غلامرضا زرگر استاد دانشگاه به تشریح ویژگیها، کارکردها، مزایا و اهداف ساختمانهای هوشمند پرداخت.
وی گفت: اجرای ساختمانهای هوشمند از سال ۱۳۹۰ در تهران آغاز شد و مهمترین هدف آن مدیریت صحیح مصرف انرژی است.
زرگر افزود: در ساختمانهای هوشمند از آخرین تکنولوژیها استفاده می شود تا کنترل یکپارچه و آسانی بر مصرف انرژی ساختمان صورت گیرد.
وی آسایش و راحتی، زیبایی، ایمنی و امنیت، انعطاف پذیری، قابلت ارتقا، ارزش افزوده در سرمایه گذاری، کنترل از راه دور ساختمان و افزایش عمر تجهیزات را از مزایای ساختمانهای هوشمند برشمرد.
مدیرعامل شرکت رهنما فردای خوزستان درباره ایمنی بالای ساختمانهای هوشمند گفت: در ساختمانهای کنونی کلید و پریزها همیشه دارای جریان برق هستند که این خطر بویژه برای کودکان بسیار جدی است اما در ساختمانهای هوشمند از برق ۳۰ ولت برای کلید و پریز استفاده می شود و قطع جریان آن به راحتی صورت می گیرد.
زرگر افزود: در مناطق گرمسیر سیستمهای موجود تهویه خانگی، باید در سراسر شبانه روز روشن باشد اما در ساختمانهای هوشمند روشن و خاموش کردن سیستمها در مواقعی که ساکنان در خانه نیستند از راه دور امکان پذیر است.
وی اظهار کرد: ساختمانهای هوشمند دارای زیرسیستمهای کنترل دما، روشنایی، اعلام حریق، آسانسور، برق اضطراری و واکنش در برابر خطر هستند.
این استاد دانشگاه بهترین زمان هوشمندسازی را هنگام ساختمان سازی و پیش از بهره برداری عنوان کرد و گفت: البته در ساختمانهای در حال اجرا نیز می توان هوشمند سازی را انجام داد.
وی درباره هزینه ساختمانهای هوشمند توضیح داد: قیمت هوشمندسازی به عوامل مختلفی وابسته است اما بالاترین رقم سرمایه گذاری در مدت ۷ سال برگشت می شود.
دیدگاهتان را بنویسید