سید پیروز موسوی خبر داد دوشنبه 02 ژوئن 2014

به گزارش نفت نیوز؛ سید پیروز موسوی در پاسخ به این سؤال که آیا ساخت پایانه جاسک توجیح اقتصادی دارد؟ توضیح داد: سیاست ابلاغی از سوی رهبری معظم انقلاب، اهداف برنامه پنجم توسعه کشور و تاکیدات وزارت نفت مبنی بر افزایش تولید فرآورده های نفتی و ساخت هشت پالایشگاه میعانات گازی مؤید این است که باید توان صادرات فرآورده های نفتی افزایش یابد.
وی با اشاره به این که قطعاً برای دستیابی به افزایش درآمدهای ارزی باید از صادرات نفت خام کمک گرفت ادامه داد: در حوزه پدافندغیرعامل هم می‌توان از انتقال نفت خام کشورهای آسیای میانه کمک گرفت که پایانه جاسک ادامه خط لوله نکا- جاسک خواهد بود.
موسوی در پاسخ به این سؤال که آیا قرار است که خط لوله نکا- جاسک اجرایی شود؟ گفت: این پروژه در سالهای گذشته اثر بخشی خود را نشان داده است و وزارت نفت به دنبال آن است که با دیپلماسی فعال و با کمک وزارت امور خارجه سوآپ نفت خام کشور را احیا کنند؛ این اقدام خط لوله نکا- جاسک و پایانه جاسک را به همراه خواهد داشت.
او در مورد این که پس، از پایانه جاسک، نفت خام ایران صادر نخواهد شد؛ چون حجم زیادی از نفت تولیدی کشور در جنوب غربی کشور است و انتقال به پایانه جاسک با بیش از هزار کیلومتر منطقی نیست. از سوی دیگر می‌توان پایانه صادارتی را نزدیک به محل تولید ایجاد کرد گفت: از این پایانه علاوه بر فرآورده نفتی، نفت خام کشور هم صادر می‌شود، همچنین با توجه به فعالیت واحدهای پتروشیمی‌ها جاسک به یک قطب  انرژی و اقتصادی تبدیل خواهد شد.
مدیر عامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران یکی دیگر از مزیت‌های ساخت پایانه‌ جاسک را خارج بودن از تنگه هرمز عنوان کرد و افزود: توسعه استان هرمزگان یکی از سیاست‌های دولت است که ساخت این پایانه می‌تواند در اجرای این سیاست مؤثر باشد.
موسوی در مورد این که اما هم اکنون بخش زیادی از ظرفیت پایانه خارک به عنوان بزرگترین پایانه صادرات نفت خام کشور بدون استفاده است توضیح داد: تولید نفت خام در کشورهای آسیای میانه در حال افزایش است که می‌توان نفت سرریز شده آنها را به سمت جنوب کشور آورد. اگر این موضوع را دنبال کنیم می‌توانیم درآمدزایی داشته باشیم.وی در مورد ظرفیت پایانه صادراتی نفت خام خارک گفت: نهایت استفاده را از ظرفیت خالی پایانه خارک کردیم؛ به طوری که در آذر ماه سال ۱۳۹۲ ، در یک روز با صادرات شش میلیون بشکه نفت خام ( البته در چارچوب سهمیه اوپک) از پایانه خارک، رکورد صادرات از این پایانه شکسته شد.
او همچنین ظرفیت ذخیره‌سازی نفت خام کشور را مناسب ندانست و افزود: کشور چین و ژاپن در حال افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی نفت خام خود هستند؛ به طوری که ژاپن ظرفیت ذخیره‌سازی نفت خام خود را به ۱۰۰ میلیون بشکه رسانده است این درحالیست که ظرفیت ذخیره‌سازی نفت خام ایران به عنوان یک تولید کننده نفت کمتر از ۵۰ میلیون بشکه است.
مدیر عامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران با اشاره به این که با ساخت پایانه جاسک ظرفیت ذخیره‌سازی نفت خام کشور حدود ۲۰ میلیون بشکه افزایش خواهد یافت گفت: با ساخت این پایانه نفتکشها دیگر نیاز نیست وارد تنگه هرمز شوند و هزینه بیشتری بپردازند.

انتها پیام
منبع: تسنیم

نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

افتخارات