در جریان دیدار اخیر وزیران نفت دو کشور ایران و کویت قرار شد صادرات گاز ایران به این کشور در قالب گفتگوهای گذشته ادامه یابد.
معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت در گفتگو با خبرنگار شانا در باره مذاکره های انجام شده در سفر اخیر امیر کویت به ایران اظهار کرد: صادرات گاز بخشی از گفتگوهای دوجانبه وزیران نفت دو کشور در جریان این سفر بود.
علی ماجدی با اشاره به سخنان علی العمیر، وزیر نفت کویت مبنی بر نیاز این کشور به واردات گاز از ایران، گفت: به صورت کلی قرار شد مذاکرات صادرات گاز ایران به کویت پیگیری شود.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا صادرات گاز به کویت در قالب تفاهمنامه ای که در سالهای گذشته میان این دو کشور امضا شده بود، پیگیری می شود، افزود: صادرات گاز ایران به کویت در قالب مذاکرات گذشته مجددا ادامه می یابد.
به گزارش شانا، بر اساس پروژه خط لوله انتقال گاز ایران به کشور کویت، که در سال ۱۳۷۹ با امضای یادداشت تفاهم میان وزیران نفت دو کشور آغاز شد و در سال ۱۳۸۳ مذاکرات برای نهایی کردن بندهای قرارداد خرید و فروش گاز ادامه یافت، قرار بود از طریق خط لوله زیر دریایی به طول ۲۶۰ کیلومتر، روزانه حدود ۸٫۶ میلیون متر مکعب گاز ایران به کویت تحویل داده شود. این پروژه به دلیل برخی اختلافها متوقف است.
وزیر نفت کویت در باره مذاکرات انجام شده در جریان سفر شیخ صباح الاحمد الصباح، امیر این کشور به ایران با حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران گفته بود: نفت و گاز بخشی از گفتگوهای دوجانبه میان مقامهای دو کشور در روز یکشنبه (۱۱ خرداد ماه) بود و با توجه به این که ایران و کویت، دو کشور از بزرگترین صادرکنندگان نفت هستند، می توانند تبادل تخصص و تجربه داشته باشند و در زمینه استخراج مواد هیدروکربوری با یکدیگر همکاری کنند.
العمیر با بیان این که ایران دارای ذخایر بزرگ گازی است، بر نیاز کویت به گاز ایران تاکید کرده و گفته بود: واردات گاز از ایران را می توان با یک توافقنامه آغاز کرد.
علی اکبر عنایتی، سفیر  ایران در کویت پیش از این نیز اعلام کرده بود: در این سفر روابط دو جانبه و راه اندازی کمیته های مشترک میان دو کشور بررسی می شود.
بر پایه این گزارش، بر اساس برنامه تکلیفی صنعت نفت و گاز در برنامه پنجم توسعه باید روزانه ۲۰۰ میلیون متر مکعب گاز از ایران صادرشود.
هم اکنون ایران سالانه حدود چهار میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از کشور ترکمنستان وارد می کند. در کنار این حجم واردات، براساس قرار داد ایران با شرکت بوتاش ترکیه، ایران سالانه هشت میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به ترکیه صادر می کند. ایران علاوه بر صادرات گاز، عملیات تهاتر و سوآپ گاز را نیز انجام می دهد به طوری که به ازای دریافت هر سه کیلووات برق از کشور ارمنستان یکهزار متر مکعب گاز تهاتر می شود و قرار است حجم این تهاتر به سالانه دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب برسد.
ایران بابت عملیات سوآپ گاز نیز سالانه ۴۰۰ میلیون متر مکعب گاز را از جمهوری آذربایجان دریافت و به ازای آن گاز خود را به نخجوان ارسال می کند.

نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

افتخارات