معاون اول رئیس جمهور: شنبه 07 ژوئن 2014

به گزارش نیپنا، اسحاق جهانگیری در یازدهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی گفت: یکی از اهداف مهم ایران رشد و توسعه پایدار کشور است که دولت تدبیر و امید به منظور تحقق این هدف، اسناد بالادستی و مقابله با چالش‌های پیش رو ازجمله ایجاد اشتغال پایدار و افزایش رفاه مردم، برنامه‌ها و سیاست‌های مختلفی تدوین و به اجرا گذاشته است.
وی ادامه داد: ایجاد ثبات در فضا و شاخص اقتصاد کلان  کشور یکی از این برنامه‌هاست به طوری که برای فعالان اقتصادی روند تغییرات نرخ تورم، نرخ ارز و سود بانکی قابل پیش‌بینی باشد. همچنین است تعامل سازنده با اقتصاد جهانی که امکان استفاده از فرصت‌های مهم بین‌المللی نظیر استفاده از فناوری‌های مهم بازارهای صادراتی و منابع مالی را تامین کند.
وی افزود: همچنین توجه به توانمندی‌های داخل کشور است از جمله نیروی انسانی جوان ومنابع طبیعی فراوان که فرصت مهمی در اختیار سیاستگذاران توسعه کشور قرار داده است. از سوی دیگر افزایش اعتماد فعالان اقتصادی به سیاستگذاران کشور با تبیین سیاست‌های علمی متکی بر خردجمعی، تسهیل و شفاف‌سازی مقررات، بهبود فضای کسب و کار صورت گرفته است. چرا که باور دولت این است که بخش خصوصی واقعی محور فعالیت‌های اقتصادی است.
جهانگیری با بیان اینکه بدیهی است در فرآیند سرمایه‌گذاری، رشد و توسعه کشور در بین رشته‌های مختلف صنعتی توسعه صنعت پتروشیمی از اولویت‌ ویژه‌ای برخوردار است گفت: در جهان کنونی کیفیت ابعاد زندگی مردمی در حوزه‌های بهداشت، حفظ سلامت، علوم پزشکی، تامین و انتقال مواد غذایی، پوشاک، صنعت توریسم، هواوفضا و مسکن به صنعت پتروشیمی و توسعه آن وابسته است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه ایران با دارا بودن حدود یازده درصد ذخایر نفتی و ۱۷ درصد ذخایر گازی جهان حائز رتبه اول جهان از لحاظ ارزش ذخایر نفت و گاز است، گفت: همه اذعان دارند که ایران از بزرگترین تامین کنندگان انرژی در آینده خواهد بود. این ذخایر می‌تواند برای ده‌ها سال خوراک و انرژی مورد نیاز صنایع گوناگون کشور بویژه صنعت پتروشیمی را با اطمینان و قیمتی رقابتی تامین کند. بدیهی است شرکای آینده ایران نیز کسانی هستند که در برنامه‌های مهم توسعه‌ای امروز ایران مشارکت سازنده داشته باشند. البته ایران نیز این فرصت مناسب را در اختیار همگان قرار می‌دهد.
جهانگیری با اشاره به اینکه ایران در سال ۱۳۴۲ به عنوان اولین کشور خاورمیانه با بهره‌برداری از مجتمع کود شیمیایی مرودشت شیراز صنعت پتروشیمی را در منطقه بنیانگذاری کرد گفت: امروز سواحل شمالی و جنوبی خلیج‌فارس قطب بزرگ صنایع پتروشیمی جهان محسوب می‌شوند. اکنون منطقه خلیج فارس علاوه بر اینکه مرکزیت تولید و حمل و نقل انرژی جهان را دارد محور تولید و تامین نیازهای صنایع پایین‌دستی پتروشیمی دنیا را نیز داراست.
وی ادامه داد: ایران به دلیل بهره‌مندی از منابع مختلف مورد نیاز یک صنعت پیشرفته پتروشیمی منحصر به فرد و تنها کشوری در خاورمیانه است که مجموعه هیدروکربن‌های مورد نیاز صنایع پتروشیمی هم در منابع گازی و هم منابع مایع به بالاترین میزان را در اختیار دارد.

نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه های دوستان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

افتخارات